اصول چیدمان مواد غذایی در سالن سردخانه - الکتروبهمن

اصول چیدمان مواد غذایی در سالن سردخانه - الکتروبهمن

1400/9/19 387 0

اصول چیدمان مواد غذایی در سالن سردخانه - الکتروبهمن

در زمان چیدن مواد غذایی داخل سردخانه باید حتما به نکاتی مهم و ضروری دقت کرد. این نکات رو در مقاله مطالعه کنید.

نحوه چیدمان مواد غذایی در سالن سردخانه

 در زمان چیدن مواد غذایی داخل سردخانه باید به ‌نکات زیر توجه کرد:

نحوه چیدمان موادغذایی در سالن سردخانه

مقاله آموزشی: هزینه ساخت سردخانه چگونه محاسبه می شود؟

گردش هوای سردخانه

برای تامین گردش مناسب هوا فواصل زیر باید رعایت گردد:

1-  فاصله جعبه ها و پالت ها و جدار‌ه‌های سالن نگهداری حداقل 20 سانتی متر باشد.

2-  فاصله بین پالت ها یا جعبه‌ها حداقل 10 سانتی متر باشد.

3- فاصله پالت‌ ها و سقف باید به‌گونه‌ای باشد که بالاترین سطح مواد غذایی پایین فن اواپراتور قرار گیرد. در صورت زیاد بودن ارتفاع سالن سردخانه حداکثر تعداد قفسه‌ های روی هم چیده شده با توجه به‌ خصوصیات قفسه‌ ها و نوع کالاها، باید طوری باشد که هیچگونه خطر ریزش قفسه‌ ها یا اشکال در جابجایی آن ها به‌وجود نیاید. در تصویر زیر یک پالت سردخانه ای نمایش داده شده است.

خالی نگهداشتن زیر تجهیزات سرمازا

زیر اواپراتور به ‌دلایل پایین نباید کالایی یا هر چیز دیگری چیده شود:

1- جلوگیری ‌از ضایعات احتمالی ناشی ‌از برفک زدایی

2- دسترسی آسان مسئول فنی به اواپراتور

3- امکان حرکت لیفتراک یا چرخ دستی

مقاله آموزشی: آشنایی با انواع یخچال های قصابی ویترینی

خرید سردخانه صنعتی

دسترسی سریع و آسان جهت کنترل کیفی کالای موجود در سردخانه

با هدف دسترسی آسان جهت کنترل کیفیت و ماندگاری و حفظ ارزش غذایی و غیره باید راهروهایی در نظر گرفت. برای این منظور دو روش وجود دارد:

1- یک راهرو به عرض 70 سانتی متر در وسط سالن عمود بر راهروی ارتباطی خارج سالن و یک راهرو به عرض حداقل 50 سانتی متر در عقب سالن.

درهرصورت نباید بیش‌از شش ردیف قفسه بدون راهرو کنار هم چیده شود.

2- بین هر دو ردیف باکس حداقل 50 سانتی متر فاصله و یک راهرو با عرض حداقل 50 سانتی متر نیز در انتهای سالن .

این روش برای مواد غذایی است که به بازدید مداوم و مکرر نیاز دارند.

مقاله آموزشی: قوانین و شرایط نگهداری میوه در سردخانه

خارج کردن کالا از سردخانه به همان ‌ترتیب ورود

 این نوع چیدمان برنامه ریزی برای استفاده از مواد غذایی است که زودتر وارد سردخانه شده‌اند و زمان بیشتری را داخل سردخانه سپری کرده‌اند. این روش چیدمان باعث می‌شود تا کیفیت مواد خارج شده از سردخانه یکنواخت‌ تر شده و همواره مواد تازه و با کیفیت به مصرف برسد. برای امکان خروج کالا به‌ ترتیبی که وارد شده باید راهرویی درمقابل درب ورودی سالن منظور نمود که عرض آن با توجه به حرکت لیفت تراک یا چرخ دستی حداقل 220 سانتیمتر باشد.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر